Zoeken
  • The Baby Box

Cadeautips voor baby's en peuters: voor onder de kerstboom

Sint cadeau's, of een eerste verjaardag of wat leg je onder de kerstboom klaar voor je baby of peuter? Wat koop je voor een 1-jarige? Wat zijn leuke babycadeaus?

Duurzaam en uniek speelgoed, daar zijn we fan van.

Speelgoed dat de creativiteit en open spel stimuleert. Kijk gerust ook eens tweedehands, ook daar kan je heel wat leuks vinden.


Speelgoedtips voor baby's jonger dan 1 jaar:

We zetten alvast enkele leuke ideetjes op een rij:

Baby's zien voornamelijk contrasten in zwart-wit, gezichtsvormen of in latere fases felle kleuren (rood bvb). Met deze stevige kijkkaarten ontwikkel je je baby's zijn visuele perceptie. Bovendien zijn ze ook goed voor de taalontwikkeling, omdat je er bij verteld. Als je kindje later ouder is, kan hij er zelf bij vertellen.


Met dit zwart wit boek kan je in bad en je ziet op magische wijze de kleuren verschijnen.


Merk: Wee Gallery


Baby's die kunnen kruipen beleven veel plezier aan rollende dingen. Auto's bvb zijn meestal een hit. Maar wat dacht je van dit schattig konijn van het merk Liewood.

Boekjes vinden baby's over het algemeen geweldig. Als er dan ook nog eens geluid bij te horen is, zijn ze helemaal een hit. Voorlezen is al van jongs af aan een goed idee. Maar ook samen prenten kijken en door het boek bladeren is een mooi momentje voor ouder en kind.


Rond de leeftijd van 8 maanden beginnen kinderen te begrijpen dat dingen die even niet zichtbaar zijn, niet echt weg zijn. Dit heet objectpermanentie.


Deze objectpermanentiebox van manine montessori is dan ook echt een heel leerrijk materiaal.

Balletjes in het gaatje en hup... kijken wat er gebeurd.

En opnieuw en opnieuw...Speelgoedtips voor baby's/peuters ouder dan 1 jaar:Loose parts. Al van gehoord?

‘Loose parts’ zijn losse dingen die kinderen kunnen manipuleren, combineren, sorteren en er mee spelen op oneindig veel manieren. Het gaat dus om veelzijdige materialen, zoals stokjes, stenen, natuurmaterialen, schijfjes en ringen, houten staafjes... Ze moeten niet op één vaste manier gebruikt worden. Kinderen kunnen dus zelf kiezen hoe ze spelen met de losse stukjes en zelf creaties maken of ze ze bvb gewoon willen verzamelen in potjes.

Loose parts kan je dus makkelijk zelf verzamelen. Denk er wel aan dat bij kinderen onder de 3 jaar de elementen groot genoeg moeten zijn, wegens verstikkingsgevaar. Een handige staafmaat is een wcrolletje. Kan het materiaal er makkelijk door, dan is het helaas te klein voor jouw peuter of moet je er echt op toezien als hij/zij er mee speelt.


Er zijn ook enkele merken die mooi speelgoed op de markt brengen, in natuurlijke materialen.

Zo heb je bvb het spaanse merk Grapat of Grimms.

Uren speelplezier gegarandeerd en super voor de ontwikkeling en de creativiteit. Je zal ook zien dat de spelontwikkeling evolueert met ouder worden en dat ze ook op kleuter- en lagere schoolleeftijd hier mee aan de slag kunnen.

Jouw kind is into rollenspel? Met dit schattig theesetje van Liewood, oefent jouw peuter sociale vaardigheden, rollenspel, maar ook de fijne motoriek en lateralisatie.

Laat hem zeker ook eens oefenen met echt water. Het inschenken van een glaasje of kopje is werken aan zelfredzaamheid.


Wist je dat kinderen in montessorischolen al van jongs af aan leren hun eigen glas in te schenken.
Dit leuke memoryspel kan al vanaf 1 jaar. Gezelschapsspelletjes spelen zijn niet alleen leuk, maar ook leerrijk. Beurt afwachten, eerlijk spelen, cognitieve ontwikkeling en geheugen.

Maar je kan ook leuk spelen met deze blokjes/diertjes, zonder de vaste spelregels van memory te volgen.


Merk: Le Toy VanZorgzaam zijn voor een popje. Mama of papa nadoen als er bvb een broertje of zusje komt, kan helpen om om te gaan met de veranderde situatie.

Natuurlijk zijn de klassieke grote poppen nog te moeilijk hanteren voor de kleine handjes van een 1- of 2-jarige. Deze kleine popjes van Minikane zijn handiger en op kleine peuters voorzien.


Of kies voor een zachte variant van pop van bvb Bonnika.

Of je kan ook een beleving cadeau geven. Wat dacht je van een dagje kinderboerderij of de dierentuin.

Gaan zwemmen of een speelsessie in The Baby Box.

Is je kindje als ouder dan 2 jaar dan kan een cadeaubon voor Wobbelturnen wel een fijne ouder-kind activiteit zijn.Noot: Deze post werd niet gesponsord door merken of winkels.
183 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven