Waarvoor staat The Baby Box ?

Think outside the box

The baby box is een speel- en beweegruimte voor baby’s, peuters en hun ouder(s).

Tijdens een begeleid speel- en beweegmoment krijgt jouw kindje een uitgebreid aanbod aan gevarieerd materiaal om te spelen, leren en bewegen.


Naast het vrij spel waar je kindje (en jij) de verschillende speelhoeken verkennen zijn er ook begeleide activiteiten.

Zo heb je de babygym – muziek en zang – babymassage – allerlei leuke activiteiten samen met je kind- sensory play - heuristisch spel en nog veel meer.

Het competente kind

Elke baby heeft alles in huis om zichzelf en de wereld te leren kennen. Elk kind op zijn eigen tempo.

Baby’s en kinderen in het algemeen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig.

Als wij hun omgeving zo interessant en uitdagend mogelijk maken komen ze zelf tot boeiend spel en heel veel leer- en ontwikkelingskansen.


Spelen is leren voor kinderen. Baby’s hebben nood aan ruimte buiten hun ‘box’ , park, wippertje en eetstoel. Ruimte om motorisch, fysiek , sociaal-emotioneel, zintuigelijk te ontwikkelen.

Verbinding

In The Baby Box kan je met je kindje komen spelen en bewegen. Het zijn echte quality-time momenten die de hechting tussen ouder en kind bevorderen. Een stevige basis voor de ontwikkeling van zelfvertrouwen bij jouw baby.

Daarnaast is het fijn andere ouders te ontmoeten. En de kinderen met elkaar te zien interageren.

Professioneel begeleid

De sessies worden begeleid door Frauke Molen.

Frauke heeft een ruime ervaring met kinderen. Naast mama van 2 jonge kinderen, werkt Frauke als verantwoordelijke binnen een kinderdagverblijf. Frauke is van opleiding psychologe en werkte enkele jaren als kinderpsychologe en in het (kleuter)onderwijs ,deed stage in een revalidatiecentrum voor kinderen en is de oprichter van Wobbelturnen. Een turnconcept met balansboards voor kinderen van 2-8 jaar. Ze doceert zowel binnenlandse als buitenlandse docenten hiervoor.

Inspiratiebronnen voor deze speelgroepen zijn onder andere de pedagogische visies van Emmi Pikler, Aletha Solter, Regio Emilia en Montessori, Bodymap en Multimove principes.